Waarom Togo je volgende reisbestemming moet worden

Het smalle land tussen Ghana en Benin wordt soms eens over het hoofd gezien tijdens de reis naar West Afrika. Nochtans is Togo met zijn mengelmoes aan verschillende stammen een ideale kennismaking met het prachtige Afrika. De levendige steden en tropische stranden zijn een enorme troef om toeristen aan te trekken. Hier zijn alvast enkele bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen als je naar Togo reist.

1.     Bezoek Lome

Lome is de hoofdstad van Togo en meteen je eerste kennismaking met het land. De stand is de perfecte combinatie tussen de traditionele cultuur en een moderne stad. De vele winkels, restaurantjes en bars maken het een erg levendige stad. Daarnaast is Lome een goede uitvalsbasis om de nabijgelegen stranden te bezoeken. Cultuurliefhebbers kunnen dan weer terecht in de musea in de stad.

2.     Togomeer

Het Togomeer is het middelpunt van de voodoocultuur. In de vele resorts die gelegen zijn rondom het meer en waar je kan verblijven, kun je meer te weten komen over deze eigenaardige religie. Niet alleen vind je heel wat sporen van voodoo terug in de dorpen, maar je kan er ook een begeleide tour nemen. Daarnaast biedt het meer ook heel wat gelegenheid voor watersportliefhebbers om hun favoriete sport te beoefenen. Zo kan je er waterskiën en zeilen.

3.     Whale watching

De Golf van Benin, waar Togo aan gelegen is, is een van de beste plaatsen om walvissen te spotten. Ieder jaar in oktober passeren bultruggen hier voor de kust. Een begeleide boottocht geeft je de beste kansen om een glimp van deze magnifieke dieren op te vangen, maar ook wie aan wal blijft kan vanaf het strand walvissen spotten.

4.     Kpalime

Wie er van houdt om even zijn benen te strekken of zelfs nog iets meer, zal in Kpalime zijn gading vinden. Gelegen op anderhalf uur van de hoofdstad Lome, vind je hier een heuvelachtig landschap bedekt met regenwoud. Datzelfde regenwoud verbergt kleine dorpjes, watervallen en diepe valleien. Kortom een echt wandelavontuur.

5.     De stranden

Togo mag dan wel een erg smal lang zijn en dus een korte kuststrook hebben, toch behoren ze tot de indrukwekkendste van West-Afrika. De witte zandstranden met palmbomen die schaduw bieden en een hemelsblauwe Atlantische oceaan die verfrissing biedt, het kan slechter! Vooral Le Ramatour en Robinson Plage behoren tot de meest populaire stranden en zijn makkelijk bereikbaar vanaf de hoofdstad Lome. Ze zijn ook het meest voorzien op toeristen gezien je er een uitrusting kunt huren om te gaan snorkelen of duiken.

Wil je de hagelwitte stranden van Togo bezoeken? Dan raden we je vooral Captain Africa aan. Dan raden we je ‘Captain Africa’ aan, via deze reisorganisatie kun je echte safari in Afrika meemaken, of een heerlijke vakantie in Afrika samen met je vrienden en familie! Ga hiervoor naar: Reizen naar Afrika

6.     Tamberma Vallei

In deze vallei vind je een site die behoort tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Batamamariba bevolking is een traditioneel volk die in deze vallei leeft die gekend zijn omwille van hun speciale huizen. Hun huizen zijn gebouwd vanuit een toren gemaakt uit modder en zijn meestal tot twee verdiepingen hoog en afgewerkt met een strooien dak. In de dorpen zelf kan je nog hun traditionele levenswijze met eigen ogen aanschouwen.

Afrika Reizen

Wil je Togo gaan ontdekken? Heb je jarenlang gedroomd van een Safari in Afrika? Het kan nu dankzij Captain Africa! Ga naar de hierna volgende link en je kan deze zomer of misschien nu al genieten van een reis naar Togo of een ander fantastisch land in West Afrika!

Klik op deze link voor meer informatie: Safari Afrika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>