Gewichts toename tijdens je zwangerschap

Ik ben eigenlijk nooit slank geweest maar 10 maanden geleden ben ik door lang diëten eindelijk die 20 kilo overgewicht kwijt en was natuurlijk dolgelukkig. Ik werd nor gelukkiger door het feit dat een tijdje later zwanger bleek te zijn en zit momenteel in mijn derde trimester. In week 29. Tijdens mijn eerste trimester ben ik ongeveer 7 kilo aangekomen. Tijdens het tweede trimester nog eens 4 kilo en in de laatste maand is er opeens nog eens 6 kilo bijgekomen! Wat is er aan de met mij aan de hand? Ik heb volledig mijn dieet omgegooid en been regelmatig aan het sporten. Ik ben nu een beetje bang omdat ik weer zo snel aankom terwijl ik echt mijn best doe. De kilo’s blijven gewoon komen. en ik voel me niet meer happy in mijn eigen lijf. Dit is de eerste keer dat ik zwanger ben dus weet niet of dit normaal is of niet? Kan iemand mij dit vertellen?

 

Afgelopen woensdag ochtend voelde ik dat mijn onderarm was echt pijn deed maar dacht dat het door het aan het in een verkeerde houding slapen lag of een spierverrekking was. Donderdag werd ik wakker en mijn hele lichaam deed pijn. Het voelde als of ik de triatlon had gedaan! Het was echt niet uit te houden. Ik had pijn in mijn handen, armen, benen, nek, schouders en buikspieren. Ik nam wat Ibuprofen en dacht dat het wel weg zou gaan. Maar nee dus! Ik belde mijn verloskundige op vrijdag en ze adviseerde me om een chiropractor in te schakelen.  Het kindje beweegt prima, dus ik maak geen zorgen over haar. Ik heb rond gebeld naar chiropractors en de eerste die een gaatje heeft kan mij pas over 3 weken ontvangen en deze praktijk word niet eens door mijn zorgverzekering niet vergoed! Hebben dames hier ook zo’n last van spierpijn en weten jullie iets wat helpt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>