Dit mag je zeker niet missen in Ghana

Wie naar Afrika reist, kiest al snel een bestemming uit zoals Kenia, Tanzania of Zuid-Afrika. Wil je echter het echte ‘zwarte Afrika’ ontdekken, dan zal je eerder een bestemming uit West-Afrika moeten kiezen. Zo is Ghana de perfecte bestemming als je zowel het rijke aanbod aan wildlife als de Afrikaanse cultuur wilt leren kennen.

Aanrader is alvast ‘Captain Africa’, via deze reisorganisatie kun je safari in Afrika echt meemaken, of een heerlijke vakantie in Afrika samen met je vrienden en familie! Ga hiervoor naar: Reizen naar Afrika

Accra

Accra is de hoofdstad van Ghana en met twee miljoen inwoners ook meteen de grootste stad van het land. In veel gevallen stellen hoofdsteden teleur maar dat geldt niet voor Accra. Deze stad heeft een warm karakter, heeft een uiterst vriendelijke bevolking en is erg veilig om naar toe te reizen. In de vele musea herbergt het Ghana’s grootste historische schatten terwijl de International Fair Trade de beste plaats is om handgemaakte West-Afrikaanse kunstwerken te kopen.

De stranden

Met zijn ligging aan de Atlantische oceaan is Ghana gezegend met prachtige, ongerepte stranden. Je vindt er verschillende witte zandstranden, al zijn de meeste niet voorzien van toeristische accommodaties. Waar deze resorts wel aanwezig zijn, zit je op de beste plaatsen voor wateractiviteiten. De minder ontwikkelde stranden daarentegen worden gebruikt door de lokale vissers en zijn dus een perfecte locatie om het ‘echte leven’ te zien. De meeste stranden bevinden zich rond Accra en de Volta regio. Vooral Labadi Pleasure beach en Ada beach zijn erg populair.

De Nationale Parken

Niet alleen de Oost-Afrikaanse landen hebben wilde dieren rond trekkend door de vlaktes. Nee, Ghana heeft ook zijn aantal nationale parken waar het natuurschoon amper te beschrijven valt. Mole National Park is een van de grootste reservaten waar je gemakkelijk olifanten en antilopen kunt spotten. Bezoekers moeten altijd een gids bij zich nemen, maar je kan het park te voet of met een jeep verkennen. Wie wat geluk heeft kan zelfs een hyena of een leeuw van zijn lijstje schrappen. Kakum National Park is dan weer de beste locatie om honderden soorten vogels en vlinders te zien. Daarnaast vind je in dit stukje regenwoud ook de zwartwitte franjeapen en de bedreigde bosolifant.

De festivals

Een bezoek aan Ghana is een kennismaking met de traditionele West-Afrikaanse cultuur. Het gehele jaar door vinden er talloze festivals plaats waarbij gegeten, gedanst en gedrumd wordt. Iedere regio van het land heeft zijn eigen tradities die terugkomen tijdens dit evenement. Mag het nog iets dieper gaan wat cultuur betreft? Maak dan kennis met de luguber voodoopraktijken waar de bevolking sterk in gelooft. In Kumasi maak je kennis met een echte voodoopriester die je de verschillende spreuken, rituelen en praktijken uitlegt.

Indrukwekkende natuur

Dieren spotten is één iets, maar je zal niet alleen je fototoestel uithalen wanneer je een olifant spot. Van Ghana wordt wel eens gezegd dat de gastvrijheid van de lokale bevolking hun grootste troef is. Echter, de variatie in de natuurlandschappen staat dan ongetwijfeld als de nummer twee. Of het nu savanne, regenwouden, unieke zandsteenformaties, schilderachtige bergdorpjes of meren en rivieren zijn – Ghana heeft een ruime waaier aan adembenemende avonturen voor iedereen die houdt van natuurschoon.

Afrika Reizen

Wil je dit alles in het echt meemaken? Heb je jarenlang gedroomd van een Safari in Afrika? Het kan nu, via Captain Africa! Ga naar de hierna volgende link en je kan deze zomer of misschien nu al genieten van een reis naar Ghana of een ander fantastisch land in West Afrika!

Klik op deze link voor meer informatie: Safari Afrika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>